Esiintyjiä haetaan Musiikkitalon urkujen avajaisviikon maratonkonserttiin 6.1.2024

26.1.2023

Organum-seura julkistaa soittajahaun Musiikkitalon konserttisaliurkujen avajaisviikon maratonkonserttiin. Tarjolla on ainutkertainen mahdollisuus päästä soittamaan ensimmäisten joukossa Suomen suurimpia konserttisaliurkuja!

Musiikkitalon uusien konserttisaliurkujen avajaisviikkoa vietetään tammikuussa 2024. Organum-seura järjestää yhteistyössä Musiikkitalon urut soimaan ry:n kanssa maratonkonsertin, jossa seuran jäsenillä on mahdollisuus esiintyä lauantaina 6.1.2024 klo 19–22.

Organum-seuran ja avajaisviikon järjestelijöiden muodostama asiantuntijaryhmä valitsee maratonkonsertin soittajat hakemusten ja soittonäytteiden perusteella. 

Hakemukset konserttiin pyydetään toimittamaan viimeistään maanantaina 20.2.2023 sähköpostilla osoitteeseen info@organum.fi

Sähköpostiin tulee liittää

  • hakijan CV
  • alustava ehdotus noin 15 minuutin ohjelmaksi konserttiin
  • enintään 10 minuuttia kestävä videoitu soittonäyte, joka antaa hyvän kuvan hakijan osaamisesta.

Soittonäytteen kuva- ja äänilaaduksi riittää hyvin esim. älypuhelimella kuvattu video. Yksittäinen teos tai ote teoksesta täytyy tallentaa yhtäjaksoisesti leikkaamattomana ottona. Jos näyte koostuu useammasta teoksesta, niitä ei kuitenkaan tarvitse tallentaa samalle videolle. Videot tulee kuvata niin, että soittajan kasvot ja kädet ovat näkyvissä.

Sähköpostilaatikon täyttymisen välttämiseksi pyydämme tallentamaan soittonäytteen yhtenä tai useampana videotiedostona pilvipalveluun ja toimittamaan sähköpostiviestissä linkin tiedostojen lataamiseen. Näin toimimalla varmistutaan myös siitä, että soittonäyte tulee varmasti perille.

Esiintyjävalinnat tehdään helmi-maaliskuun vaihteessa, jonka jälkeen valinnasta ilmoitetaan kaikille hakijoille. Esiintyjille ei makseta esiintymispalkkioita, mutta Organum-seura korvaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville kohtuulliset matkakulut konserttipaikalle ja takaisin.

Erityistä huomioitavaa konsertin harjoitusajoista:

Oma osuus on käytävä harjoittelemassa etukäteen jo syksyn 2023 aikana. Musiikitalon konserttisalissa pystyy pääsääntöisesti harjoittelemaan vain yöaikaan, ja sali on ennen konserttiviikkoa erittäin varattu. 

Konserttiviikolla voidaan järjestää harjoitusaikaa pe 5.1.2024 klo 21 alkaen sekä lämmittelyaika ennen konsertin alkua la 6.1.2024 klo 17–18.30.

Lisätiedot:

Organum-seuran puheenjohtaja Maija Lehtonen, puh. 040 700 7107, info@organum.fi.