Organum-seuran kiertopalkinto Heikki Autiolle

21.3.2023

Urkujenrakentaja, Urkurakentamo Veikko Virtasen toimitusjohtaja Heikki Autio on saanut Organum-seuran kiertopalkinnon 2023 työstään suomalaisen urkujenrakennustaiteen hyväksi. Palkinto luovutettiin hänelle 12.3. Helsingin urkufestivaalin Leppävaaran konsertin yhteydessä. Konsertti olikin varsinaista urkujenrakennuksen juhlaa, sillä samassa tilaisuudessa juhlittiin myös Kangasalan urkurakentamon 180-vuotista historiaa. Organum-seuran kiertopalkinto on Veikko Virtasen vuonna 1970 rakentama urkujen pienoismalli ja se on luovutettu ensimmäisen kerran vuonna 1971 professori Enzio Forsblomille.

Samassa tilaisuudessa palkittiin myös yli kolmenkymmenen vuoden ajan Organum-seuran hallituksessa vaikuttanut Petri Vähätalo seuran kunniajäsenyydellä hänen merkittävästä työstään Organum-seuran ja suomalaisen urkutaiteen hyväksi.

Mainitun Leppävaaran kirkossa pidetyn konsertin jälkeen oli myös Organum-seuran vuosikokous, joka päätti valita puheenjohtaja Maija Lehtosen ja kaikki hallituksen erovuoroiset jäsenet, Marianne Gustafsson Burgmanin, Lasse Mäen, Kristian Saarisen ja Arttu Selosen uusille kausille. Näin ollen hallituksen kokoonpano siis säilyy entisellään vuonna 2022 valittujen Ismo Hintsalan, Timo Tuuliniemen ja Irina Vavilovan jatkaessa toimintakaudella 2023–2024.

Kiertopalkinnon saanut urkujenrakentaja Heikki Autio ja seuran tuore kunniajäsen Petri Vähätalo Leppävaaran kirkossa
Kiertopalkinnon saanut urkujenrakentaja Heikki Autio ja seuran tuore kunniajäsen Petri Vähätalo Leppävaaran kirkossa