Ton Koopmanin mestarikurssi - Haku auki nyt!

18.12.2019

Organum-seura järjestää 4.-5.3.2020 Ton Koopmanin mestarikurssin osana Helsingin urkufestivaalia. Kurssi pidetään Kotkan kirkossa yhteistyössä Kotka-Kymin seurakunnan kanssa. Opetusta on kymmenen tuntia ja kurssille otetaan kymmenen aktiiviopiskelijaa. Aktiiviopiskelija valmistaa yhden D. Buxtehuden, N. Bruhnsin tai Fr. Couperinin teoksen ja yhden J. S. Bachin teoksen.

Keskiviikkona opetus tapahtuu klo 16-22 ja torstaina klo 9-15. Kurssimaksu on aktiiviopiskelijalta 275 € ja passiiviopiskelijalta 90 €. (Organum-seuran jäsenille hinnat ovat 245 € ja 80 €.) Ilmoittautuminen kurssille tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen info@helsinkiorganfestival.fi. Aktiivipaikkaa hakevilta edellytetään CV:tä vapaamuotoisen hakemuksen liitteeksi. Passiiviopiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Aktiiviopiskelijoiden hakemusten on oltava perillä viimeistään maanantaina 20.2.2020.

Alankomaalainen Ton Koopman on maailman merkittävimpiä J. S. Bachin musiikin esittäjiä ja johtajia. Hän on perustanut legendaariset Amsterdamin barokkiorkesterin ja -kuoron. Koopman on nimitetty lukuisten yliopistojen kunniatohtoriksi ja professoriksi, minkä lisäksi hänen levytyksensä ovat  ansainneet useita palkintoja eri puolilla maailmaa.

Koopmanin vierailu Suomessa huipentuu konserttiin Helsingin tuomiokirkossa perjantaina 6.3.2020 klo 19. Konsertti on osa Helsingin urkufestivaalia, jonka ohjelma julkaistaan vuodenvaihteessa.

www.tonkoopman.nl

Kurssia koskeviin kyselyihin vastataan osoitteessa 

info@helsinkiorganfestival.fi