Hallitus

Organum-seuran hallitus on yhdistyksen toimeenpaneva elin, jonka jäsenet valitaan vuosikokouksessa. Voit lähettää hallitukselle sähköpostia osoitteeseen info@organum.fi tai ottaa yhteyttä suoraan johonkuhun hallituksen jäseneen.

Toimikauden 2024–2025 hallituksen kokoonpano

Arttu Selonen, puheenjohtaja
Kristian Saarinen, varapuheenjohtaja
Marianne Gustafsson Burgmann, sihteeri
Lasse Mäki, taloudenhoitaja
Ismo Hintsala
Julia Tamminen
Timo Tuuliniemi
Jaakko Tyni

Hallituksen jäsenten henkilöesittelyt


Arttu Selonen, puheenjohtaja

kuva: Aleksanteri Wallius

Turkulaislähtöinen Arttu Selonen on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikkia ja urkujensoittoa. Klassisen musiikin lisäksi jazz ja moni kevyemmän musiikin muoto ovat lähellä hänen sydäntään. Organum-seuran puheenjohtajaksi Selonen valittiin vuonna 2024.

Tällä hetkellä Selonen työskentelee kanttorin viransijaisena Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa. Aiemmin hän on toiminut vastaavissa tehtävissä eri puolilla Suomea, mm. Turun tuomiokirkkoseurakunnassa ja Kotka-Kymin seurakunnassa.


Kristian Saarinen, varapuheenjohtaja

Kristian Saarinen viimeistelee opintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin aineryhmässä. Urkujensoitossa hänen opettajanaan on ollut Heikki Mononen. 

Saarinen työskentelee Helsingin Barokkiorkesterin toiminnanjohtajana. Lisäksi hän on ohjelma- ja agentuuritoimisto Eurea Oy:n perustajaosakas.


Marianne Gustafsson Burgmann⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠, sihteeri

Marianne Gustafsson Burgmann opiskeli urkujensoittoa Erkki Alikosken, Markku Hietaharjun ja professori Hans-Ola Ericssonin johdolla. Hän konsertoi kirkkomuusikon työnsä ohella niin solistina kuin kamarimuusikkona ja on tutkijana perehtynyt erityisesti 1800-luvun saksalaisen urkumusiikin esittämiskäytäntöihin.

Gustafsson Burgmann työstää parhaillaan Sibelius-Akatemian vierailevana tutkijana postdoc-projektia ”Urkumusiikki, filosofia ja metafysiikka”, jossa erityisen tarkastelun kohteena on Suomen autonomian ajan kirkkokonserteissa soitettu urkuohjelmisto. Hän on myös käynnistänyt suomalaisen urkujensoiton muistitietohistoriatutkimuksen, jonka keskeisiä teemoja ovat opettaja–oppilastraditiot ja hiljaisen tiedon siirtyminen.


⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Lasse Mäki, taloudenhoitaja

Lasse Mäki on helsinkiläinen strategiakonsultti, pappi ja freelance-urkuri. Päätoimenaan hän työskentelee Helsingin seurakuntayhtymässä strategian ja kehittämistyön asiantuntijana. Lisäksi hän toimii säännöllisesti kanttorin tehtävissä eri puolilla pääkaupunkiseutua.

Mäki on opiskellut urkujensoittoa ja urkuimprovisointia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin koulutusohjelmassa Peter Peitsalon ja Pekka Suikkasen oppilaana. Sivuaineopintonsa hän suoritti taidehallinnon ja taiteiden johtamisen parissa.

Monitieteisestä koulutustaustasta ponnistavaa Mäkeä innostaa avoin ja osallistava organisaatioiden kehittäminen sekä taiteen ja liiketoiminnan yhteentuominen. Urkutaiteen ohella hän perehtyy vapaa-aikanaan gregoriaanisen kirkkolaulun ja liturgiikan tutkimukseen. Luottamustoimia hänellä on Organum-seuran lisäksi mm. Hymnologian ja liturgiikan seuran hallituksessa sekä useissa maanpuolustusjärjestöissä.


Ismo Hintsala

Ismo Hintsala opiskeli urkujensoittoa ja pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Helsingissä suorittaen molemmista instrumenteista A-tutkinnot. Vuosina 2002 ja 2003 Hintsala jatkoi urkujensoiton opintojaan Pariisin Konservatoriossa (CNSM) professori Olivier Latryn luokalla.

Hintsala työskentelee lehtorina Oulun Ammattikorkeakoulussa, vierailevana opettajana Piteån musiikkikorkeakoulussa Ruotsissa sekä Triesten ja Materan konservatorioissa Italiassa. 

Lisäksi hän esiintyy urkurina paljon myös kansainvälisesti mm. Saksassa, Itävallassa, Virossa, Italiassa, Ranskassa, Espanjassa ja vuonna 2023 myös Yhdysvalloissa. Hintsala on julkaissut useita cd-levyjä, tuoreimpana albumina J. S. Bachin "Six Trio Sonatas".


Julia Tamminen

Julia Tamminen
kuva: Ville Paasimaa

Valko-Venäjällä syntynyt Julia Tamminen työskentelee aktiivisesti konsertoivana urkurina ja cembalistina. Hän on esiintynyt Suomen keskeisillä festivaleilla sekä ympäri Eurooppaa solistina ja eri kokoonpanojen kanssa. Lisäksi hän toimii cembalo- ja urkupedagogina Turun konservatoriossa.

Tamminen opiskeli urkujensoittoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa professori Olli Porthanin ja Markku Hietaharjun oppilaana sekä cembalonsoittoa Anssi Mattilan ja Elina Mustosen johdolla. Lisäksi hän on opiskellut musiikkitiedettä Pietarin Rimski-Korsakov-konservatoriossa. Suomen Kulttuurirahaston tukemana hän on täydentänyt urku- ja cembalo-opintojaan Amsterdamin konservatoriossa professori Pieter van Dijkin sekä Menno van Delftin johdolla. Tamminen voitti toisen palkinnon Alkmaarin kansainvälisessä Schnitger-urkukilpailussa Hollannissa vuonna 2007 sekä erityispalkinnon barokkimusiikin parhaasta tulkinnasta Mikael Tariverdiev 
-urkukilpailussa Kaliningradissa vuonna 2011. 

Tamminen toimii perustajajäsenenä vanhan musiikin Un’altra ondata -yhtyeessä ja soittaa Suomalaisen barokkiorkesterin riveissä. Hän toimii myös Martin urkupäivät -festivaalin taiteellisena johtajana. Tammisen sydäntä lähellä ovat erityisesti vanha musiikki, kamarimusiikki sekä monipuolinen yhteistyö erilaisten kuorojen ja orkesterien kanssa.


Timo Tuuliniemi

Timo Tuuliniemi on koulutukseltaan sähkötekniikan diplomi-insinööri ja työskentelee tieto- ja viestintätekniikan alalla. Musiikki on hänelle yksi tärkeimmistä harrastuksista muutamien muiden joukossa.  Teknillinen tausta selittänee, miksi hänestä urut ovat jo teknisenä laitteena niin kiehtovat. 

Musiikissa Tuuliniemeä kiinnostaa erityisesti urkumusiikki, mutta mikä tahansa hyvin tehty musiikki viehättää. Hänet tapaa usein urkukonserttien yleisön joukosta. Tuuliniemi soittaa itse jonkin verran ja kotona hänellä on käytössään virtuaalisoitin, mutta on hän toisinaan päässyt oikeidenkin urkujen ääreen.


Jaakko Tyni

Jaakko Tyni
kuva: @katariinakuvaa.fi

Jaakko Tyni opiskelee kirkkomusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa syventymiskohteenaan urkujensoitto. Hän on työskennellyt vs. kanttorina Oulun ja Kuopion tuomiokirkkoseurakunnissa.