Hallitus

Organum-seuran hallitus on yhdistyksen toimeenpaneva elin, jonka jäsenet valitaan vuosikokouksessa. Voit lähettää hallitukselle sähköpostia osoitteeseen info@organum.fi tai ottaa yhteyttä suoraan johonkuhun hallituksen jäseneen.

Toimikauden 2023–2024 hallituksen kokoonpano

Maija Lehtonen, puheenjohtaja
Arttu Selonen, varapuheenjohtaja
Kristian Saarinen, sihteeri
Lasse Mäki, taloudenhoitaja
Marianne Gustafsson Burgmann
Ismo Hintsala
Timo Tuuliniemi
Irina Vavilova

Hallituksen jäsenten henkilöesittelyt


Maija Lehtonen, puheenjohtaja

Maija Lehtonen aloitti musiikkiopintonsa Helsingin Konservatoriossa, jonka jälkeen hän opiskeli Sibelius-Akatemian solistisella linjalla pääaineinaan sekä urkujen- että pianonsoitto. Professori Tauno Äikään johdolla hän suoritti urkujensoiton A-tutkinnon vain 20-vuotiaana ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1985. Samana vuonna hän piti menestyksekkään ensikonserttinsa Helsingissä. 

Ulkomailla hän on täydentänyt opintojaan mm. Jon Laukvikin (Stuttgart), Guy Bovet'n (Lausanne) ja Marie-Claire Alainin (Pariisi) johdolla. Pariisissa hän opiskeli lisäksi cembalonsoittoa Huguette Dreyfusin johdolla.

Lehtonen on konsertoinut laajalti niin kotimaassa kuin ulkomailla, mm. kaikissa Pohjoismaissa, Baltian maissa, Englannissa, Espanjassa, Italiassa, Itävallassa, Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Puolassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Finland Festivals valitsi hänet vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 1988, jolloin hän myös debytoi ensimmäisenä suomalaisena urkurina Lontoon maineikkaassa Royal Festival Hallissa. Lukuisiin radio- ja televisioesiintymisiin kuuluu Norddeutscher Rundfunkin ja Yleisradion yhteistyönä tuottama filmi "Die finnische Orgellandschaft".

Vuodesta 1986 Lehtonen on soittanut sekä urkurina että pianistina yhdessä puolisonsa viulutaiteilija Manfred Gräsbeckin kanssa. Duo on myös levyttänyt ahkerasti niin yhdessä kuin erikseen. 

Lehtonen voitti ensimmäisen palkinnon Lahden pohjoismaisessa urkukilpailussa vuonna 1984 sekä toisen palkinnon Barin kansainvälisessä "Donato Marrone"-urkukilpailussa vuonna 1989.

Lehtonen on toiminut yli 20 vuotta urkujensoiton lehtorina Oulussa. Hänet valittiin Oulun ammattikorkeakoulun vuoden opettajaksi vuonna 2018. Syksyllä 2021 hän siirtyi urkujensoiton lehtoriksi Tukholman kuninkaalliseen musiikkikorkeakouluun.


Arttu Selonen, varapuheenjohtaja

Turkulaislähtöinen Arttu Selonen (MuM) on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikkia ja urkujensoittoa. Klassisen musiikin lisäksi jazz ja kevyt musiikki ovat lähellä hänen sydäntään.

Tällä hetkellä Selonen työskentelee kanttorin viransijaisena Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa. Aiemmin hän on toiminut vastaavissa tehtävissä eri puolilla Suomea, mm. Turun tuomiokirkkoseurakunnassa ja Kotka-Kymin seurakunnassa.


Kristian Saarinen, sihteeri

Kristian Saarinen viimeistelee opintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin aineryhmässä. Urkujensoiton A-tasosuorituksen hän suorittaa vuoden 2022 lopulla opettajansa Heikki Monosen johdolla. 

Opintojensa ohella Saarinen työskentelee perustamansa ohjelma- ja agentuuritoimisto Eurea Oy:n toimitusjohtajana.


⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Lasse Mäki, taloudenhoitaja

Lasse Mäki on helsinkiläinen diplomi-insinööri, teologi ja kirkkomuusikko, joka työskentelee strategiakonsulttina ja freelance-urkurina. 

Mäki on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin koulutusohjelmassa ja syventynyt opinnoissaan urkujensoittoon sekä urkuimprovisointiin Peter Peitsalon ja Pekka Suikkasen oppilaana. Kirkkomusiikin rinnalla hän on suorittanut sivuaineopintoja taidehallinnon ja -johtamisen alalta. Musiikin maisteriksi hän valmistui keväällä 2022.

Monitieteisestä koulutustaustasta ponnistavaa Mäkeä innostaa avoin ja osallistava organisaatioiden kehittäminen sekä taiteen ja liiketoiminnan yhteentuominen. Urkutaiteen ohella hän perehtyy vapaa-aikanaan gregoriaanisen kirkkolaulun ja liturgiikan tutkimukseen. Luottamustoimia hänellä on Organum-seuran lisäksi mm. Hymnologian ja liturgiikan seuran hallituksessa.


Marianne Gustafsson Burgmann

Marianne Gustafsson Burgmann (MuT) opiskeli urkujensoittoa Erkki Alikosken, Markku Hietaharjun ja professori Hans-Ola Ericssonin johdolla. Hän konsertoi kirkkomuusikon työnsä lisäksi niin solistina kuin kamarimuusikkonakin ja on tutkijana perehtynyt erityisesti 1800-luvun saksalaisen urkumusiikin esittämiskäytäntöön.


Gustafsson Burgmann työstää parhaillaan Sibelius-Akatemian vierailevana tutkijana postdoc-projektia ”Urkumusiikki, filosofia ja metafysiikka”, jossa erityisen tarkastelun kohteena on Suomen autonomian ajan kirkkokonserteissa soitettu urkuohjelmisto. Hän on myös käynnistänyt suomalaisen urkujensoiton muistitietohistoriatutkimuksen, jonka keskeisiä teemoja ovat opettaja–oppilastraditiot ja hiljaisen tiedon siirtyminen.


Ismo Hintsala

Ismo Hintsala opiskeli urkujensoittoa ja pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Helsingissä suorittaen molemmista instrumenteista A-tutkinnot. Vuosina 2002 ja 2003 Hintsala jatkoi urkujensoiton opintojaan Pariisin Konservatoriossa (CNSM) professori Olivier Latryn luokalla.

Hintsala työskentelee lehtorina Oulun Ammattikorkeakoulussa, vierailevana opettajana Piteån musiikkikorkeakoulussa Ruotsissa sekä Triesten ja Materan konservatorioissa Italiassa. Lisäksi hän esiintyy urkurina paljon myös kansainvälisesti mm. Saksassa, Itävallassa, Virossa, Italiassa, Ranskassa, Espanjassa ja vuonna 2023 myös Yhdysvalloissa. Hintsala on julkaissut useita cd-levyjä, tuoreimpana albumina J. S. Bachin "Six Trio Sonatas".


Timo Tuuliniemi

Timo Tuuliniemi on sähkötekniikan diplomi-insinööri ja työskentelee ITC-alalla.  Musiikki on hänelle yksi tärkeimmistä harrastuksista muutamien muiden joukossa.  Teknillinen tausta selittänee, miksi hänestä urut jo teknisenä laitteena ovat niin kiehtovat. 

Musiikissa Tuuliniemeä kiinnostaa erityisesti urkumusiikki, mutta mikä tahansa hyvin tehty musiikki viehättää. Hänet tapaa usein urkukonserttien kuulijoiden joukosta. Hän soittelee jonkin verran ja kotona hänellä on käytössään virtuaalisoitin, mutta on hän toisinaan päässyt oikeiden urkujenkin ääreen.


Irina Vavilova

Irina Vavilova työskentelee kirkkomusiikin lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kuopion yksikössä vastuualueenaan liturgisen soiton ja urkuimprovisoinnin opetus.

Opetustyönsä lisäksi Irina esiintyy aktiivisesti urkurina – toisinaan myös pianistina ja cembalistina – yksin, säestäjänä ja erilaisissa kokoonpanoissa. Hän on konsertoinut Suomessa, Venäjällä, Pohjoismaissa, Baltian maissa, Etelä-Euroopassa ja Amerikassa.