Hallitus

Etunimi Sukunimi Sähköpostiosoite
MaurizBrunellbrunell.mauriz [at] gmail.com
LauraNurkkanurkka.laura [at] gmail.com
AnnaPulliannakpulli [at] gmail.com
TomiSatomaatomi.satomaa [at] gmail.com
SanteriSiimessanteri.siimes [at] helsinki.fi
PetriVähätalopetri.vahatalo [at] lahdenykkosapteekki.fi

Tomi Satomaa, puheenjohtaja

 

Tomi Satomaa on yksi ikäpolvensa merkittävistä ja monipuolisista urkureista ja kirkkomuusikoista Suomessa. Hän työskentelee tällä hetkellä aktiivisesti konsertoivana urkurina, kanttorina, kuoronjohtajana, urkupedagogina sekä Organum-seuran puheenjohtajana. Konsertit ovat vieneet Tomi Satomaata keskeisille suomalaisille urkufestivaaleille ja urkusolistina hän on esiintynyt myös useissa Keski-Euroopan maissa ja Venäjällä. Tomi Satomaan debyyttilevy Ramus virens olivarum (ALBA) ilmestyi syksyllä 2016. Lisäksi hän on tallentanut soittoaan YLEn kantanauhoituksin. Pääosin Satomaan ohjelmisto on viime aikoina koostunut barokin ajan musiikista sekä 1900- ja 2000 –luvun musiikista. Hän on muun muassa kantaesittänyt Olli Kortekankaan ja Kari Tikan musiikkia.

Urkupedagogina Tomi Satomaa on ensimmäisten joukossa kehittänyt varhaisiän urkupedagogiikkaa Suomessa. Lisäksi hän on luennoinut urkupedagogiikasta useissa yhteyksissä, muun muassa Sibelius-Akatemiassa sekä valmistanut urkupedagogiikkaan liittyvää ohjelmistoa ja materiaalia.

Perustamaansa Paraisten Vokaaliyhtyettä Tomi Satomaa on johtanut vuodesta 2011. Kuoro on noussut lyhyessä ajassa korkeatasoiseksi kamarikuoroksi. Se on esittänyt musiikkia 1500-luvulta nykypäivään. Pääosin kuoron ohjelmistossa on ollut keskisuuria kirkkomusiikkiteoksia, sveltäjinä esimerkiksi J.S.Bach, D. Buxtehude, H. Schütz ja A. Pärt.

Valmiudet työllensä Tomi Satomaa on saanut Espoon musiikkiopistosta, Candomino-kuorosta ja Sibelius-Akatemiasta. Tärkeimpinä opettajinaan uran varrella hänellä on ollut isänsä Tauno Satomaa sekä Kari Jussila. www.tomisatomaa.fi

Anna Pulli

Anna Pulli on valmistunut musiikin maisteriksi sekä Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin että esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta pääaineenaan urut opettajinaan mm. Markku Hietaharju ja Pekka Suikkanen. Pulli on opiskellut myös monilla mestarikursseilla sekä professori Christophe Mantoux'n luokalla Strasbourgissa Ranskassa. Hän esiintyy säännöllisesti urkurina niin solistina kuin erilaisten kokoonpanojen kanssa. Suomen lisäksi Pulli on konsertoinut Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa sekä Itävallassa. Anna Pulli on aikaisemmin toiminut kanttorina Espoonlahden seurakunnassa. Tällöin hän oli myös Espoon Kirkkomusiikkiviikon taiteellinen johtaja vuonna 2005. Anna Pulli toimii Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan johtavana kirkkomuusikkona virkapaikkanaan Vanha kirkko. Hän jatkaa myös kirkkomusiikin opintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian DocMus-tohtorikoulussa aiheenaan ranskalainen 1800-1900-lukujen urkumusiikki suomalaisessa luterilaisessa jumalanpalveluksessa. 

Santeri Siimes

Helsingissä 1981 syntynyt Santeri Siimes opiskeli urkujen- ja pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa opettajinaan mm. Harri Viitanen, Meri Louhos ja Carlos Juris. Lisäksi hän täydensi urkuopintojaan Naji Hakimin mestarikurssilla vuonna 1999. Siimeksen ohjelmisto ulottuu vanhasta musiikista nykymusiikkiin, mutta hän on omistautunut erityisesti 1800- ja 1900-lukujen ranskalaisen koulukunnan urkumusiikin esittämiseen. Hän on esiintynyt eri puolilla Suomea sekä Ranskassa, mm. Pariisin Notre-Damessa vuonna 2009, Ruotsissa, Portugalissa, Espanjassa, Italiassa ja Vatikaanissa.

Säveltäjänä Siimes on itseoppinut. Hänen tuotantonsa käsittää mm. kaksitoista urkusinfoniaa ynnä muita soolosoitinteoksia uruille, pianolle, cembalolle, kitaralle ja huilulle sekä kamari-, orkesteri- ja vokaalimusiikkia, yhteensä noin 120 teosta. Sävellyskonsertteja hän on pitänyt Kallion kirkossa vuonna 2003 ja Helsingin tuomiokirkossa 2007. Kesällä 2010 ilmestyi Siimeksen ensimmäinen soololevy, jolla hän esittää mm. 10. ja 11. urkusinfoniansa Kallion kirkon pääuruilla (saatavilla osoitteesta www.fuga.fi). Vuonna 2011 Siimeksen teos Trois études voitti toisen palkinnon kansainvälisessä Aristide Cavaillé-Coll -sävellyskilpailussa Ranskassa.

Musiikillisen työn ohella Santeri Siimes on opiskellut romaanista filologiaa Helsingin yliopistossa ja toiminut useiden romaanisten kielten opettajana. Tällä hetkellä hän opettaa mm. galegon kieltä ja Galician kirjallisuutta Helsingin yliopiston Nykykielten laitoksella.

 

 

Mauriz Brunell (s. 1991) on kotoisin Vaasasta. Mauriz on pienestä pitäen esiintynyt sekä solistina että orkesterissa –  aikaisemmin viulu pääinstrumenttinaan ja nykyään urut. Asevelvollisuuden hän suoritti pianistina Kaartin soittokunnassa Helsingissä 2010-2011. Syksyllä 2011 Mauriz aloitti kirkkomusiikinopinnot Sibelius-Akatemiassa. Urkujensoittoa hän opiskelee Peter Peitsalon johdolla. Syksystä 2015 lähtien Mauriz työskentelee Sipoon ruotsinkielisen seurakunnan kanttorina.

Petri Vähätalo

Jussi Lehtinen, taloudenhoitaja

Jussi Lehtinen on insinööri, harrastajaurkuri ja -pianisti. Musiikillisen kasvatuksensa Lehtinen on saanut poikakuoro Pirkanpojissa sekä Pirkanmaan musiikkiopistossa pianonsoitossa ja teoriassa. Vuosina 2003-2013 hän toimi kosketinsoittajana Plain Fade -yhtyeessä. Yhtye levytti mm. vuonna 2011 säveltämänsä Anthropogonia-teoksen Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien kanssa. Syksystä 2014 lähtien Lehtinen on ollut Mauriz Brunellin urkuoppilaana ja hän tekee satunnaisia urkukeikkoja Porvoon suomalaiselle ja Sipoon ruotsalaiselle seurakunnalle. Jussi Lehtinen haaveilee levyttävänsä lähitulevaisuudessa Carl Philipp Emanuel Bachin urkusonaatteja Sipoon kappelin Paschen-uruilla.

Laura Nurkka

Espoolaislähtöinen Laura Nurkka (s. 1994) valmistui musiikin kandidaatiksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta keväällä 2017. Tällä hetkellä hän tekee maisteriopintoja pääaineenaan urkujensoitto, jota hänelle tällä hetkellä opettaa Markku Mäkinen. Urkujensoiton ohella Laura opiskelee muun muassa urkuimprovisoimista opettajanaan Harri Viitanen. Ennen kirkkomusiikkiopintojaan hänen pitkäaikainen harrastuksensa on ollut harmonikansoitto, jonka tiimoilta on tullut konsertoitua ja osallistuttua useisiin kansallisiin kilpailuihin. Urkumusiikin lisäksi Laura on kiinnostunut muun muassa kuvataiteesta, neulomisesta ja ruoanlaitosta. Hänen lempisäveltäjiinsä kuuluu Olivier Messiaen, J.S. Bach, György Ligeti ja Marcel Dupré.